A Tördemic Néptáncegyüttes 2009 novemberében alakult.
Művészeti vezetők: Szabó Csaba és Farkas Mónika
 
Tagjai Badacsonytördemic és környékén élő, népi kultúra iránt érdeklődő lelkes fiatalok.

A táncegyüttes célja a tagok minél magasabb szintű szakmai fejlesztése mellett a népszokások hiteles bemutatása, megismertetése, továbbadása a felnövekvő generációk számára.

Az együttes 2011-ben elindította utánpótlás csoportját, ezzel lehetőséget adva a gyerekek számára, hogy egész kis kortól sajátíthassák el népi játékokkal, népdalokkal színesítve a magyar néptánc alapjait. Életkoruk: 4-6 év, 7-11 év.

A Tördemic Néptáncegyüttes és az utánpótlás csoport művészeti, szakmai irányítását Szabó Csaba ( Néptánc-pedagógus, a Népművészet Ifjú Mestere) Magas szintű tudását, szakmai ismeretét számtalan országos és nemzetközi versenyen elismerték; és Farkas Mónika ( Bakony Virága Szólótáncverseny Szólótáncosa díj, Badacsonytomaj Közművelődéséért cím kitüntetettje) a régió igen elismert táncosa végzik.

A táncegyüttes működésének fő támogatója Badacsonytördemic Önkormányzata.

A felnőtt, valamint az utánpótlás együttes folyamatosan várja tagjaik közé a vidám, lelkes, táncolni, énekelni vágyókat minden korosztályban.

A Tördemic Néptáncegyüttes folyamatosan vállal fellépéseket, táncházi oktatásokat, különböző rendezvényeken országszerte.